Neswing walesit

Neswing walesit

keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Härmän mejä-koe vol. 2

Koska Börje siirtyi pari viikkoa sitten Voittajaluokkaan, alkoi mulla pohdinta, että jäänkö meidän toisesta kokeesta pois kokonaan vai mitä mä teen. Olin jo jäämässä pois, mutta konkarit sitten sanoi, että kokeet on hyvää treeniä, tuu vaan Jasun kanssa. Noh, mä sitten mietiin ja ajattelin totella viisaampia ja Jasun kanssa sitten kokeeseen menin. Täytyy myöntää, että odotukset ei ollu korkealla 7,5vuotiaan tollerin, jonka kanssa en ole juuri mejää harjoitellut. Joskus nuorempana kokeiltiin, mutta keskittymisen takia siitä ei mitään tullut ja viime syksynä sitten tein Jasulle noin 120m pitkän harkkajäljen, jonka se jäljesti hyvin. Tästä aloin miettiä, että joskos Jasun saisi koekuntoon. Keväällä tein sille nopeaa huitaisten 2 noin 150-250m pitkää jälkeä ja ne nyt meni vähän miten meni. Noh, ilman suuria odotuksia jäljelle. Lähdettiin liikkeelle ja Jasu lähti reippaasti etenemään.. Olin ihan varma, että tässä helteessä (26 astetta) se hyytyy, mutta ei Jasu jatkoi koko jäljen loppuun asti ja päätyi maistelemaan sorkkaa tuloksella AVO1 45p.! Vau, uskomatonta!! Jasu näytti mulle närhen munat..:)


Arvostelu: Rauhallinen aloitus. Loivaa sik-sak kuviota tehden etenevä koira merkkaa hyvin molemmat makaukset ja kulmat suoraviivaisesti. Löytää kaadon , jonka viereen  jää makaamaan. Joka osuudella tehdään pari tarkastuslenkkiä, joka vaikuttaa etenevyyteen. AVO1 45p. Tuomari: Kristina Erkkilä

Nonniin.. Nyt on meidän omat kokeet pidetty Härmässä. Oon niin rikkipuhkipoikki, mustelmilla ja hyttysten syömä, että nyt on pakko pitää pieni preikki. Toukokuussa 3 koetta kaiken kaikkiaan, joista 2xAVO1 tulosta ja yksi AVO3. Edellisinä päivinä jälkienteko (1-2/per koe), seuraavana jäljestys, opastus ja purku.. Lisäksi vielä ollaan usempana päivänä käyty Pirren kanssa suunnistamassa/kävelemässä maastot, tarkastettu, että sopivatko ne kokeeseen.. Kiitos kokeisiin osallistuneille (Marjo, Maarit, Suvi, Lasse) mukavasta seurasta ja hyvistä neuvoista. Kiitos Kristinalle tuomaroinnista!! Ja erityiskiitos Pirrelle, jonka kanssa ollaan uhmattu kaikenlaisia säitä rankkasateesta helteisiin, hirvien, hyttysten ja karhujen (?) sekaan ollaan hyvin mahduttu..:) MUUTAMIA tunteja metsässä on tullut rämmittyä ja paljon uusia kokemusksia rikkaampana..:) Kiitos tietty myös Härmän metsästysyhdistykselle koemaastoista! :)

1 kommentti:

  1. ONNEA hienosta suorituksesta, ihan mahtavaa kun kypsätkin koirat pääsevät kokeilemaan :)

    VastaaPoista