Neswing walesit

Neswing walesit

torstai 16. toukokuuta 2013

Härmän mejä-koe

Tänään meillä oli Härmässä oma iltakoe. Neljä AVO koiraa osallistui kokeeseen. Sää oli aurinkoinen ja minä HIEMAN käärmekammoisena oon jo monta päivää pohtinu, että mitäs jos sellanen sattuu jäljelle. Mutta ei onneksi yhtään, kannatti siis saada monta harmaatahiusta sitä miettimällä..:) Opastin 2.jäljen ja 4.jälki jäljestetiin Börjen kanssa. Vipa koira siis, aika haasteellista sekin omalla tavallaan..:) Pakko mainita, että 2.jäljen suorittajana oli kokeen nuorin koira keeshond Misty. Maasto oli haastavin, mutta hienosti Misty jaksoi tehdä töitä suopursusta, tuulesta ja kuivasta maastosta huolimatta, uskomaton keskittyminen ja työskentely noin nuorelta koiralta. Misty oli kokeen paras koira! Mahtavaa, onnea Pirrelle ja Mistylle!! :)

Sitten Börjeen. Voi itku ja viserrys..:) Lähtö meni hyvin, siinä oli myöskin suopursua, Börje välillä kiersi kallion päälle haistelemaan raitista ilmaa. Ekan kulman merkkasi, mutta sitten tuuli ilmeisesti pyöritti hajua ja kyllähän pyöri koira ja minäkin. Noh ikuisuudelta tuntuneen ajan jälkeen Börje lähti oikeaan suuntaan. Ojan ylitys ja taas vähän pyörittiin.. Jatkettiin ja ojan ylitys ja taaas mietintämyssy käynnissä. Tokankin kulman merkkasi ja vähän piti siinäkin sekoilla, että mihin päin. Parit sekoilut vipallakin pätkällä, jonka jälkeen aika suoraviivaisesti kaadolle ja JEEE kyllä sorkka on kiva..:) Börje kantoi upean löydön autolle..:) Aikaa tuntui menevän ikuisuus ja aloin jo turhautua jäljellä, kovasti Börje yritti meistä saada apuja, mutta kun niitä ei herunut se lähti itsenäisesti matkaan.. Eli treeniä taas niin pirusti ennenkuin voi edes haaveilla voittajaluokasta..:) Jälki oli 24h33min vanha..

Tuomarin arvostelu: "Ohjattu varovainen aloitus. Varovasti jäljen päällä sik-sak-kuviota tehden etenevä koira merkkaa makaukset. 1. kulma tarkistuslenkein ulkokautta, 2. suoraviivaisemmin. Löytää kaadon, jota jää tutkimaan. Varovainen eteneminen aiheuttaa sen, että koko koeaika käytetään ja se vaikuttaa pisteisiin." AVO1, 40p. Tuomari: Kristina Erkkilä
Ja Börje oli kokeen toiseksi paras koira..:) Seuraavaksi startataan siis voittajaluokassa! :) MUTTA sitä ennen tarvitaan kovasti treeniä ja kokemusta.. Kyllä tämä sellaista pyörimistä oli, että huh huh.. Raskasta omille hermoille.:) Mutta taas tuli itsellekin roppakaupalla kokemusta..:)

Kiitos mukana olleille mukavasta kokeesta ja Lasselle suuresta avusta etenkin jäljen kanssa..:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti