Neswing walesit

Neswing walesit

keskiviikko 28. elokuuta 2013

Silmätarkastuksia ja vesityökoetta

Eileen käytin Börjen Kokkolassa Kokkovetissä, siellä Börjelle tehtiin gonioskopia ja virallinen silmätarkastus. Börjen emällähän todettiin noin vuosi sitten glaukooma ja tämän takia sen pennut on myös tarkastettu ja tähän asti kaikki ovat olleet terveitä tai virtaukset hyvät. Voi siis olla, että glaukooma johtuu traumasta tai jostain muusta kuin geneettisestä syystä. Börjenkin gonioskopia oli hyvä ja näin ollen sen ei pitäisi ainakaan geenien puolesta siihen sairastua eikä sitä periyttää..! Huojentavaa..:) Myöskään virallisessa silmätarkastuksessa ei mitään ollut eli ei perinnöllisiä silmäsairauksia! :)

Tänään oltiin Börjen kanssa sitten vesityökokeessa. Vesityö on SPME (spanielien metsästyskokeen) yksi osa-suoritus. Siitä voi saada hylsyn, 1 pisteen, 2 pistettä tai täydet 3 pistettä. Kävimme maanantaina Jyrkin ja Maritan kanssa kokeilemassa miten Börjellä ja Toivolla (Elonkerjuun Dumle) vesityö sujuu. Toivohan on ollut aina todella mahdoton uimaan ja arvasin, että sille tämä ei ole homma eikä mikään. Myös Börje ui sen yli 30 metriä ja nouti linnun, ei tokikaan mulle sitä käteen tuonut. Mutta olin tosi tyytyväinen, että se ui matkan ja nouti..:) Tänään sitten kokeessa Toivo sai täydet 3 pistettä aivan upealla suorituksella, johon edes tuomarilla ei ollut lisättävää.  Börje oli Toivon jälkeen ja lintu putosi, laukaus kuului ja lähetin Börjen noutoon. Heti huomasin, että nyt ei Börje kunnolla nähnyt linnun putoamista. Se lähti uimaan ja ohjauksessa meni puoliväliin, jonka jälkeen se teki 90 asteen käännöksen vasemmalle, se näki osmankäämin ja luuli sitä linnuksi. Käskin koiran uudelleen noutoon ja taas se lähti kunnes huomasi taas jotain, tällä kertaa oikealla. Se oli lumpeenlehti. Koitin vielä käskeä sen noutoon, mutta Börje vain kiersi hakua ja etsi lintua, mutta ei älynnyt jatkaa matkaa pidemmälle. Harmi kun se ei nähnyt lintua, pidin kyllä päätä oikeaan suuntaan eikä se vilkuillut sivuille. En tiedä miksi se ei sitä nyt markkeerannut.. Höh. No mutta 2 pistettä tuli silti. Koira oli halukas uimaan,  noudatti ohjeita puoleen väliin eikä reagoinut laukaukseen., ihan hyvin kuitenkin alle 2-vuotiaalta koiralta. Tietty vähän syö miestä, kun tietää, että 3 pistettä olisi ollut mahdollista saada. Mutta näin tällä kertaa..:) Tyytyväinen olen pisteisiin..:)

Mona oli meillä noin viikon hoidossa ja kävin sen kanssa eileen pentukurssilla. On se kyllä niin huvittavan lunkki tapaus.. Se ei paljon piittaa jos muut haukkuvat tai tekevät mitä. Häntä heiluu kaikille, kaikille alistutaan samalla tavalla ja kaikkien kanssa vois leikkiä. Kaikki ihmisetki on yhtä kivoja ja kaikkien syliin vois heittäytyä..:D Kontaktia Mona otti hienosti ja se oli todella helppo kaveri, luoksetulokin onnistui ilman ongelmia, mutta silti se on niiin erilainen, kun mitä esim. Nelli ja Börje.. On se kyllä huvittava tapaus..:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti