Neswing walesit

Neswing walesit

keskiviikko 7. elokuuta 2013

Jasu mejäili viikonloppuna!

Oltiin Jasun kanssa Ilmajoella Lakeuden Spanielien järkkäämissä mejä-kokeissa 4.8. Koe oli yhdistyksen mestaruuskoe, mutta vain spanielirodut voivat mestaruudesta kilpailla, niin me vaan oltiin hakemassa sitä toista ykköstä..:) Ja sehän sieltä tulikin!!! JEE!

Oli luvattu kuumaa päivää ja mä numerolappua ottaessa rukoilin, että saataisi se ykkös jälki. Päästäisi täten ekana starttaamaan eikä olisi vielä niin kuuma. Jasu kuumenee niin helposti ja jos ei ole ojia missä viilentyä niin ou nou.. Noh oli ottamassa lappua, mutta viime hetkellä vaihdoin valintani ja sieltähän se ykkös jälki tuli..:) Kerrankin meni niinkuin Strömsöössä! Jasun kanssa siis jäljelle ja lähdettiin etenemään mukavaa vauhtia.. Oltiin menty joku 50-70m niin Jasu alkoi vähän pyöriskellä ja tuumailla ja haahuilla ja välissä muutaman kerran piehtaroidakin.. Itsellä käyrä alkoi nousta koira pelleilyyn ja kehoitin, kyllä se kovasti alkoi taas muka jäljestää, mutta ei kunnolla.. Loppujen lopuksi Jasu löysi oikean kohdan ja jatkettiin. Makaus merkattiin kusasemalla ja lähettiin toiselle osuudelle, siellä olikin sitten hankala ojan ylitys. Jasu selvästi kertoi, että tästä jälki menee mutta ei päässyt yli kun siinä kohdassa ojaa oli kaatuneita rankoja läjäpäin ja ne oli lahoja. Aina kun Jasu yritti astua päälle niin räsähti, se yritti kiertääkkin, mutta ei ollut hyvää kohtaa. Tuomari sanoi, että jos koittaisin mennä ensin.. Menin ojan reunalle ja kannustin Jasua, mutta näin, että se ei siitä pääse eikä uskalla yrittää. Rysäytin rangat maantasalle ja nåin Jasu hyppäsi yli ja jatkettiin matkaa. Huh.. Tuli toinen oja minkä ylittäminen ei ollut vaikeaa, mutta herkkänä koirana edellinen epämukava tilanne oli vielä vähän päällä ja Jasu ei olisi halunnut mennä ojan yli ja taas alkoi haahuilu ja piehtarointi. Hetken sitä katselin ja kehoitin koiraa jatkamaan. Jonkun ajan kuluttua Jasu taas jatkoi, ehkä se tajusi, että se oja on pakko ylittää muuten ei pois pääse. Toka makaus merkattii pysähtymällä ja vipa osuus menikin oikein mukavasti ilman mitään haahuiluja ym. Sorkka löytyi ja sitä jäätiin tyytyväisenä napostelemaan ja PIEHTAROIMAAN taas vaihteeksi.. Jäljentekijä oli ekaa kertaa asialla ja tuomarikin sanoi, että jälki oli hankala eikä se mennyt ihan niinkuin piti, mutta sorkka löytyi, se oli pääasia..:) Mä en huomannut mitään kun keskittyminen meni koiraan, paitsi sen ojan kohdalla vähän mietiin että jaahas kuinkas tästä kuuluisi mennä. Itse jo jälkeä tehdessä yleensä joko siirrän, katkon tai kierrän tuollaiset paikat.. Noh aivan sama..:) Ei ollut ihan nappi suoritus kuitenkaan ja jännityksellä jäätiin odottamaan veikö houkuttelu niin paljon pisteitä, että tulos tippuisi kakkoseen. Ei siis tippunut ja Jasu sai AVO1, 42p!!! :) Tuomari sanoi, että houkuttelu pudotti pisteitä, mutta koirasta näki, että se on hyvä jäljestämään ja suurinosa jäljestä meni oikein hienosti ja jälki oli hieman huonosti tehty, joten päätyi ykköseen..:)

Koeselostus:
Jasulle näytetään alkumakaus, jota tutkittuaan lähdetään sopivavauhtiseen jäljestykseen maavainua käyttäen. 1. osuudella pysähdytään tutkimaan pitkäksi aikaa jäljen molemmin puolin, jäljestys jatkuu pienen houkuttelun jälkeen. 1. kulma tarkasti ja makaus merkataan kusasemalla. 2. osuudella vain pieniä tarkistuksia jäljen molemmin puolin ja hankala ojan ylitys tarvitsee myös vähän houkuttelua ylittämiseen. 2. kulma tarkasti ja makaus merkataan pysähtymällä. Viimeinen osuus sujuvaa jäljestystä. Suoraan kaadolle, jota jää kiinnostuneena tutkimaan. Hyvä jäljestys, mutta Jasu tarvitsi tänään houkuttelua edetäkseen jäljellä. AVO1, 42p. Tuomari Jyrki Rasinpää

Harmaita hiuksia aiheuttava jäljestäjä :)
Noin nyt oli molemmat pojat Börje ja Jasu voittajaluokassa!! :) Koskahan sen tohtiisi startata ja kumman kanssa....

Pakko vielä laittaa pari kuvaa, kun Neswing on päässyt drifting-auton kylkeen ;)

Jukan drifting bemari :)

Siellähän se Neswing näkyypi!


2 kommenttia:

  1. Hieno suoritus Jasulta, Onnea! :) Sulla pukkaa mejähommia oikeen kunnolla sitten ensi kesäksi, ja aina saa valita kumman kanssa tänään starttaa :D Tuo Neswingin fontti näyttää hyvältä, eikä autokaan ole pahempi ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos..:) Joo kyllä ens kesänä saa taas mettäs talsia..:D Saa nähä miten jätkillä menee sit VOI-luokas.:P Oi voi.. Juu toi auto on kyl siisti ja tykkään kans fontista, vaikka en ees itte sitä oo valinnu!! :D Tuli mulle ihan yllärinä..:)

    VastaaPoista