Neswing walesit

Neswing walesit

tiistai 15. syyskuuta 2015

Treeniä, treeniä, treeniä :)

Viime viikkojen aikana on tullut treenailtua paljon koirien kanssa :) Oon hirveen tyytyväinen, kun joskus alkukesästä näin yhden tutun miehen labbiksen pentunsa kanssa, kun oltiin uittamassa koiria. Sanoin hänelle, että mua saa pyytää mukaan jos noutajaporukalla treenailevat. Viime viikolla sain sitten viestin, että sinä iltana olisivat menossa. Olin tietty innoissani, kun viestin sain :) Paikalla oli kaksi labbista ja mun kööri. Börjen kanssa kyllä pääasiassa treenasin. Toinen miehistä on kisannut jonkun verran nome-kisoissakin koiriensa kanssa ja molemmat ovat kovia metsämiehiä, joten hyvät treenit varmasti luvassa.:) Heti ekana otettiin hakuruutua, kuudella damilla :D Öhhh, joo. Juurikaan en Böön kanssa hakuruutua oo ottanu, mutta ei siinä kokeillaan. Aluksi oli vähän nihkeää kun en oikein tiennyt miten Börjen sinne lähetän, mutta perinteinen Etsi toimi ja sinne se vilahti dameja etsimään. Neljä sillä haetutin ja sit riitti, alkoi vauhti hiipua ja koira vähän epäili, että eikai siellä nyt enää ole :D Lopetin siis onnistumiseen. Noutajathan veti hakuruudun mageesti ja vauhdilla :) Kyllä mekin vielä kun treenataan sitä. Ja siis kyllähän Börjellä vauhtia oli ja hyvin löysi, mut just toi et kolmannen kohdalla alkoi jo vähän miettiä et onko siellä tosiaan enemmän, elä hulluja puhu :D Sit otettiin vesinoutoa ja eteenlähetyksiä useammalla damilla. Mielenkiintoista, sitäkään en aiemmin oo tehny, siis useammalla damilla. Kyllä tämä tästä :)

Viikonloppuna pidettiin lähes samalla porukalla uudet treenit. Alotettiin vesityöllä uintimatka jotain 40-50metriä. Nyt se meni niinkuin pitikin. Lähetyksestä noutoon, dami suuhun ja mulle. Noin, miksi se ei kokeessa mennyt? :D Noh sitten otettiin hakuruutua ja sieltä löytyi kaikki 6 damia! Kehitystä :)

Ittekseen oon sitten treenaillut eteenlähetyksiä, kun käytännön metsästyksessä huomasin puutteen. Noin 20 metriä molemmat menee käskyllä, mut sitte alkavat tekemään hakua. Nyt on sit treenattu pitkiä markkeerauksia ja lähetyksiä, Ja ne alkoi tuottaa tulosta. Alla molempien eteenlähetys eiliseltä, matka noin 50 metriä (jopa yksi oja).



Tänään olin sitten Sannin kanssa pentukoulussa, mukavaa vaihtelua. Pääasiassa otettiin kontaktia ja harjoteltiin rauhottumista. Tosi kivasti Sanni alkoi rauhottumaan leikkikaverien läsnäollessa ja tarjosi kontaktia eikä hötkyllyt turhia. Miten voi olla näin jäätävä pentukuume Sannista huolimatta :D Niin joo!! Sannillehan tehtiin vloppuna eka verijälki. Jälki oli noin 100 metriä ja siinä oli yks 90 asteen kulma. Varsin mainiosti napero verijäljen suoritti! Ja päätyi kaadolle, merkattuaan kulmalla olevan makauksen. Puhelimessa olisi videopätkäkin jäljeltä, mutta en jaksa siirtää sitä nyt koneelle. Börjelle ja Nellillekkin tein verijäljen lauantaina. Böö paineli varmasti tuttuun tapaan jäljen. Nyt ekaa kertaa elämässäni jätin makauksille ja kaadolle namit. Kaikki makaukset tuli merkattua :) Börje ei ole jäljestänyt valioitumisensa jälkeen, mutta eipä tuo tauko näyttänyt menoa haittaavan :) Nellikin meni jäljen ihan kivasti, myös merkkasi namimakaukset ja löysi kaadon :)

Sanni kulmalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti