Neswing walesit

Neswing walesit

sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Alfons hoidossa

Alfons (N. Amazing Offa's Wall) tuli keskiviikko iltana meille hoitoon. Tarkoitus oli tänään lauantaina mennä Alfonsin kanssa kokeilemaan spanielien taipumuskoetta. Haastetta toki oli kylläkseen, koska Alfons oli Uutena Vuotena ja venetsialaisten aikaan säikähtänyt ilotulitteita, Alfons asuu Vaasan keskustassa eikä älyttömästi lenkkeile metsässä ja uinut Alfons on viimeeksi viime kesänä. Alfons on kuitenkin erittäin tottelevainen, iloinen, reipas ja luontainen nouto on hyvä. Omistajat ovat noutoa vielä vahvistaneet entisestään.

Mentiin torstaina Alfonssin kanssa kahdestaan metsään, ajattelin tsekata hakua.. Hmm.. ravia pää asiassa, ei järin vauhdikasta, mutta liikkuu kumminkin. Kokeilumielessä heitin kanidameja metsään kun Alfons ei huomannut. Jatkettiin liikkumista. Pian Alfons löysikin ensimmäisen kanidamin ja nappasi sen heti suuhun ja toi mulle!!!! OMG!! Kokeiltiin vielä useampi kerta ja niin kanikiekko, kanidami ja kanipallo päätyivät mulle, suoraan käteen. Vautsi :) Lähdettiin metsästä lammelle, heitin riistapukin yli 5 metrin päähän ja ajattelin, että nouto pelaisi samalla tavalla. No ei.. Kahlaamalla Alfons nouti vedestä, mutta ei uinut. Hain Börjen autosta joka haki riistapukin. Kotona otettiin vielä riistapukin noutoa maalta. Ja meni niinkuin pitikin :)




Perjantaina ajattelin kokeilla lisää uintia, Alfons ui vähän, mutta taas kahlaamalla nouti riistapukin, ei uimalla. Olin ottanut kyyhkyn sulamaan, pakko oli kokeilla pelaako nouto lintuunkin. Aiemmin Alfons ei ole noutanut lintua. Kävin piilottamassa kyyhkyn metsään. Lähdettiin Alfonsin kanssa etsimään kyyhkyä ja sieltähän se löytyi. Alfons oli kiinnostunut kyyhkystä ja mallaili sitä suuhun, mutta ei noutanut. Käskin Alfonsin istumaan ja vein kyyhkyn piiloon. Uudestaan etsimään, löysi kyyhkyn ja kantoi mulle käteen!! :D Ei oo todellista :) Otettiin vielä muutama nouto. Sitten kokeilin Nellillä ja Börjellä. Nelli nouti käteen ja Börje lähes. Argh, pudotti eteen. Noh, Börjellä on vauhdikkain haku, joten saakoot sillä anteeksi tuon. Alfons tosiaan on säikähtänyt pahasti ilotulitteita. Kokeilin starttarilla ampua Alfonsille muutaman kerran ja laukaus ei aiheuttanut paniikkia, mutta selkeästi oli epämiellyttävä. Näillä eväillä taippariin :D Kyllähän sen jo arvasin miten käydään, mutta empä viitsinyt perua osallistumista viime hetkellä. Ajattelin että saapa hyvää kokemusta.






Lauantaina herätys 4.45, illalla en saanut unta, liian myöhään nukkumaan, noin 3-4h. Ei juuri väsyttänyt. Alfons kyytiin ja sjoelle Maritan kotoa kohti. Siellä pompittiin Maritan kyytiin ja jatkettin matkaa Ruovedelle. Taippareissa tulokseksi tuli SPA0, arvatenkin :) Mutta tosi hyvää treeniä poitsulle. Tuomarikin sanoi, että hieman kokemusta ja itseluottamusta niin se on siinä :) Se mistä oon erityisen tyytyväinen oli laukaus. Alfons kyllä säikähti laukausta ja juoksi mun luokse! Jes, mun luokse, ei paennut tielle/autolle ym. Ja jatkoi metsässä samoilua. Hitaasti, mutta kuitenkin, olin tosi tyytyväinen, että Alfons ei ottanut ja lähtenyt. Alfonsin toiminnasta metsässä huomaa, että se ei oikein tajua mitä siellä tehdään. Selvästikkään ei ole ajanut lintuja ym ylös. Muissakin osa-alueissa paistoi juuri sama asia, kokemuksen puute. Rahkeet ei piisannu "vieraan" ohjaajan kanssa ja pari päivää treeniin ei vaan riittänyt. Oon kuitenkin tyytyväinen Alfonsiin, sillä oli aika vauhdikkaat 3 päivää ja aika vieraita juttuja sille kaikki mitä tehtiin. Mutta Alfons pysyi iloisena ja reippaana. Taiparissa odotusajalla aina tarkistin nakeilla, että syökö se. Jos koira on liian paniikissa/stressantuut se ei syö, mutta A söi kaikki nakit mitä sille tarjosin.

Neswing Amazing Offa's Wall "Alfons" 2,5v Kuvat: Marita Jääskä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti