Neswing walesit

Neswing walesit

keskiviikko 12. elokuuta 2015

Taippariharkat

Lupauduin viime viikolla pitämään taippariharkat Härmässä, jos jollain olisi sellaiselle tarvetta. Neljä koiraa tuli treenaamaan, yksi enkku (käy+näy mix) ja kolme walesia. Yksi waleseista oli Börjen tyttö Usva :) Mentiin meidän mökin metsiin ja aloitettiin haulla. Haussa ei ihmeempää, kerroin lähinnä miten oma rintamasuunta vaikuttaa koiran liikkeeseen. Jäljestys meni kaikilla myös hyvin, yhtä koiraa vähän alussa jännitti, mutta sen yli kun päästiin niin johan meni kuin veturi :) Jäljestyksen ohjaamisesta käytiin myös läpi, milloin itse voi vahingossakin ajaa koiran pois jäljeltä, vahvistamallaa itse väärän suunnan tai jos menee liian lujaa ja puskee koiran pois jäljeltä. Kaikki koirat olivat onnellisia riistalöydöstään :) Usva on kyllä isäänsä tullut tuossa jäljestyksessä (tai voi emäkin olla hyvä jäljestäjä, en vain tiedä niin tarkasti :)) mutta se aloittaa heti tosi suoraviivaisen ja vähän liiankin vauhdikkaan jäljestyksen, hieman pitää jarrutella, ettei vaan puske jäljeltä pois. Mutta erittäin tarkka nenä on tytsyllä :)

Hei, mä löysin tämmösen linnun jäljenpäästä!! :)

Tuoksuu niiiin hyvälle....

Pakollinen seisotuskuva, vaikkei trimmattu ookkaan :) Usva 1v1kk
Lopuksi siirryttiin vielä montulle noutamaan vedestä riistapukkia. Tässä tulikin eniten "ongelmia". Rannassa oli hieman kaislaa ja aika äkkisyvä, osaksi se oli muutamalle vierasta. Börje pääsi mukaan, se sai noutaa jos joltain jäi riistapukki veteen. Ja jäihän niitä, mutta loppujen lopuksi saatiin joka ikinen koira noutamaan riistapukin :) Hieno homma! Tulevana lauantaina onkin Lakeuden spanielien taipumuskoe Härmässä ja siellä on kaikki nämä neljä koiraa..:) Peukut pystyyn!!

Harkkoihin osallistuneet koirat oli kaikki nuoria noin 1v. ja lähes kaikista huomasi esim. haussa, että umpimetsässä ei ole juuri lenkkiä tehty, poluilla, pururadoilla ym kyllä. Mutta erilaisissa metsissä vähemmän. Sama uimisessa, aina se sama tuttu ranta, mistä ihmistenkin on nätty mennä veteen. Loivaa ja ei kaisloja.. Eli useita eri rantoja vaan kollaamaan, niin sieltä se itseluottamus löytyy :) Usvan omistaja Elina on ahkerasti treenannut neuvojen mukaan ja hän sanoo, että Usva syttyi uimiseen aivan uskomattomasti :) Menee kuin hullu veteen rannasta riippumatta. Mahtavaa!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti