Neswing walesit

Neswing walesit

perjantai 31. heinäkuuta 2015

Sanni meillä hoidossa :)

Olen onneksi ehtinyt nähdä Sannia muutenkin paljon, kun niin lähellä asutaan. Nyt Marko lähti Jyväskylä ralliin, niin sain Sanni-neidin kokonaan itselleni :D Sanni on tosi helppo pentu, toki sen koulutukseen on kasvattaja nähnyt paljon aikaa ja vaivaa ja sitten kotonakin Marko kouluttaa sitä päivittäin ja minäkin, kun olen paikalla :)

Sannin kasvattaja Suvi on järjestänyt koulutuksen Kangasalla Joy Of Learningin Jaana Rajamäen kanssa. Marko ja Sanni on koulutuksessa käynyt 3 kertaa ja minä kerran. Koulutus on kyllä todella tasokas ja pentujen oppiminen on ihan huikeaa. Suvi on aloittanut kouluttaa pentuja jo 5-viikkoisina. Näillä pennuilla kaikilla on todella hyvä keskittymiskyky ja sitä mukaa myös oppivat nopeaa ja tarjoavat käytöstä. Niiden motivaatio tekemiseen on suuri. Myös riistavietti on suuri, huomasin sen hiekkamontulla eileen oikein selkeästi. Sanni on aiemmin kahlannut, mutta ei uinut. Eileen laitoin Börjen noutamaan kauempaa dummyä. Heitin Sannille kepin ihan rantaveteen mistä se sen haki. Tämän jälkeen heitin vielä hieman pidemmälle ja Sanni uiden nouti kepin ja toi rannalle. Vaikka se itsekin selvästi hölmistyi uimisesta ja ehkä hieman hotaisi vettä, se ei jättänyt noutamista kesken. Vaan ensin hoiti noudon ja sitten vasta yskähteli ja ihmetteli, et mitäs juuri tapahtui :D Kehuin Sannia kovasti ja jätettiin homma onnistumiseen. Lähdettiin metsään hieman juoksentelemaan. Sitten saikin lämpöisen pyyhkeen ympärille ja lähdettiin kotiin.:)

Pikku oppilas :)
Olin koirien kanssa tänään meidän mökillä, missä ne saivat juosta niin paljon kuin sielu sietää..:) Koirien kouluttamista tapahtuu arjessa lähes koko ajan, mutta erikseen olen ottanut jokaisen kanssa tänään 3 pientä koulutussessiota. Sannin kanssa treenattiin dummyn nostamista, Käsi-käskyä ja istumista häiriössä (edes kanidummy ei saanut Sannia nostamaan takapuolta, kun Istu käskyn oli antanut!). Aikuisten kanssa Käsi-käskyä hieman (vaikka ne osaakin sen jo unissaan) ja noudon luovutusta. Luoksetuloa on tavallaan treenattu koko päivä. Aina aika-ajoin kutsun koirat luokse ja palkkaan. Näin luoksetulo vahvistuu. Lisäsin luoksetuloon vielä käsi kosketuksen. Ja ainakun kaikki juoksivat luokseni, ne yksitellen tökkäsivät kuonolla mun kättä, mistä palkkasin ne.

Pönötys potretti

Kavereita tuli illalla käymään. Miina-dreeveri ja Sanni löysivät toisistaan leikkiseuraa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti