Neswing walesit

Neswing walesit

maanantai 6. tammikuuta 2014

Pentuarkea ja treenailua

Mauno-pieni on ollut meillä jo yli viikon. Pääasiassa ollaan opeteltu omaa nimeä, sisäsiisteyttä, luoksetuloa ja istumista..Luoksetuloa on huomattavasti vaikeampi kouluttaa kuin esim. walesille! Herra on niin itsenäinen ja omantienkulkija..:) Yöt menee mukavasti, Mauno nukkuu omassa pedissä, yleensä olen yhden kerran yöllä käynyt sen kanssa ulkona ja pissaa ei ole sisälle öisin tullut. Muutamia kertoja ollaan totuteltu vähän hihnassa kulkemiseen. Vieraita koiria Mauno on nähnyt jonkin verran, uusia ihmisiä montakin. Tänään olin Tarjan kanssa vähän koiria juoksuttamassa metsässä. Kun Mauno on mukana niin, paikka pitää olla semmonen, että koirilla on tilaa juosta, mutta me ei juuri liikuta. Vauhdikkaasti Mauno kyllä metsässä menee.

Börje, Mauno, Nelli. Jasu, Lupu ja Lucy
Pari päivää sitten kuvasin hakutreeniä Nellin ja Börjen kanssa. Niistä videoista ei jäänyt jälkipolville näytettävää ja samalla huomasin omassa ohjaamisessa tosi ärsyttäviä asioita. Niinpä otin yhteyttä Kaisuun ja kyselin vähän vinkkejä mitä voisin tehdä toisin. Kaisulta sain hyviä vinkkejä ja blogien osoitteita, joissa on hyviä treenivinkkejä. Niinpä olen viime päivinä innostunut lukemaan noutajien blogeja ja katsonut koulutusvideoita.  Olen koittanut saada sieltä vähän uusia ideoita metsästystreeniin. Börjen kanssa ollaan hiottu noutoa ja olen opettanut sille eteen-lähetystä. Olin aluksi ihan pihalla kaikista termeistä, mutta eikö se tästä pikku-hiljaa.. Aluksi opetin Börjelle Eteen-käskyä namirasialla, kun se alkoi sujua kokeilin myöhemmin kanidummyllä. Börje lähti dummyä kohti ja palautuskin tuli suoraan käteen!! Jee!! :) Kokeilin kahden eri noutoesineen kanssa (kanidummy ja kanikiekko). Börje lähti hakemaan molemmilla kerroilla sitä mitä käskin, eikä alkanut sooloilla viimeeksi nähdyn esineen perään.. Olin ihan varma, että se lähtee väärälle, mutta ei. Ollaa otettu paljon ihan peruspillitystä; istu ja luoksetuloa.. On se hienoa, kun tuo noutoesineet on alkanut tulla käteen!! Kiitos tuhannesti Virpille (kennel Castiog) hyvistä nouto vinkeistä!!

Niin ja viime perjantaina 3.1. Jasu täytti 8-vuotta. Saa nähdä mitä vuosi 2014 tuo tullessaan, viime vuonnahan Jasu nappasi elämänsä ensimmäisistä mejä-kokeista kaksi ykköstulosta ja siirtyi voittajaluokkaan. Katsotaan nyt kokeillaanko VOI-luokkaa tänä kesänä. Jasu on ollut todella hyvä kuntoinen ja on pysynyt terveenä. Se on vaan käsittämätöntä miten levoton Jasu on ja rauhoittuminen 8-vuotiaalle on hankalaa. Eileen käytiin juoksulenkillä ja hyvin "vanhus" jaksoi :) No ei se nyt edes vanha vielä oo :)

Jasu nautiskelemassa viime kesän lämpöisistä päivistä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti