Neswing walesit

Neswing walesit

perjantai 1. maaliskuuta 2013

Pennut 4vrk

Mä ajattelin, että pystyisin pitää vähän pidemmän tauon ennenkuin laitan lisää kuvia, mutta pennut on niin suloisia, että en mä pysty :D Takapakkiakin vähän tuli, keskiviikko-iltana huomasin, että Nellin nisien ympärillä on kovia muhkuroita ja Nellillä oli lämpöä. Ei muutakun puhelu päivystävälle ja sieltä sain hyvät ohjeet. Kävi vielä niinkin hyvä tuuri, että mulla oli kotona kokonainen antibioottikuuri, mikä kävi myös tähän. Ei tarvinnut yöllä lähteä ajelemaan Lappajärvelle katraan kanssa. Börje sai viime keväänä kennelyskän takia antibioottikuurin, mutta en pitänyt kuuria välttämättömänä, koska tauti vaikutti virusperäiseltä, enkä varsinaisesti saanut muuta perustelua kuurille kun; ohan se hyvä varuuksi syödä.. No kotikonstein selvittiin onneksi silloin..Anyway sain kuurin aloitettua Nellille heti ja olen myös useamman kerran päivässä lämpöisellä vedellä huuhdellut nisiä ja hieronut niitä, jotta paakkuuntunut maito lähtisi liikenteeseen. Aamulla soitin vielä omalle eläinlääkärille ja ohjeistus oli aikalailla samanlainen. Olen tehnyt vielä tuttujen kesken galluppia miten he ovat nisä-/rintatulehdusta hoitaneet. Eipä siihen näytä mitään hokkuspokkus temppua olevan. Tutkijat huom, ihmerohtoa kaivataan! :) Tajusin, että on tässä omaakin typeryyttä mukana, sillä Nellillähän tuli maitoa jo pari viikkoa ennenkuin pennut syntyivät. Olisi jo silloin pitänyt suojata paremmin ja katsoa alkaako maito kerääntyä liikaa. Ei tajua niin kantapään kautta pitää kanssa kaikki opetella. No nyt alkaa taas elämä voittaa. Lämpö on laskenut ja Nelli on ollut virkeä tänään. Ollaan pentujen kanssa tehty yhteistyötäkin, ne imevät ja minä hieron, että maito lähtisi liikkeelle. Hyvin on jo muhkurat pehmenneet, enää yhden äsken tunsin. Eiköhän sekin pehmenemään saada. Huh, oikeasti kyllä ehdiin jo säikähtää.
Nellin katumuotia :D Nyt pysyy nisät suojassa!
Mutta tosiaan tänään sain keksittyä pennuille virallisetkin nimet! Jee!!! Piti konsultoida Kaisua (helmitaika.blogspot.fi), sillä kaipasin kommentteja, muusaa ja ideoita. Mielestäni kivat nimet saatiin kasaan..:) Oon siis jo kauan niitä miettinyt, mutta vasta tänään tajusin, että nimessä saa olla kennelnimen lisäksi max. 20 merkkiä. PRKL!! Kaikki oli melkeen sen 22-25 merkkiä.. No koko homma uusiksi, mutta hyvä näin..:) Nimistä lisää myöhemmin!

Pakko laittaa kuviin myös Börjen "Juhannusmorsian"-kuva. Börje tätä usein harrastaa, mutta en ole aiemmin saanut kuvattua..:D

Hirrweeen kaunis morsian :D
Vasemmalta: Aatu, Aada, Alma, Atte ja "alimpana" Aimo
Vasemmalta "ylhäältä": Alma, Atte, Aatu. Läjän päällä Aimo ja alla Aada



Börjekin on päässyt jo pentuja katsomaan, nätisti se niitä seurailee
Jumitus :D Aatu kiiparoi ja Aimo makoilee maitobaarin lieppeillä :)

Väsy yllätti Aadan, kesken seikkailun :)
Taas vähän jaksoi kömpiä ylöspäin :)
Koko kööri sippas..
Awww söpöä <3


1 kommentti:

  1. Nuo Ammun lehmätäplät on ihan mahtavat :D Ihan niinku lehtiä tippuis puista :)Ammu näyttää olevan melko päällepäsmäri ;) Tsemppiä Nellille pesueen kanssa :)

    VastaaPoista