Neswing walesit

Neswing walesit

perjantai 28. joulukuuta 2012

Nelli on astutettu! :)

Hetki sitten saavuimme Nellin kanssa Lempäälästä, missä asustelee Nellin poikaystävä Vekku (Doniol Unwrittten Story)..:) Nellin juoksu alkoi viikko ennen joulua ja eileen lähdimme astutusreissulle. Keväällä lähetin Vekun omistajalle Sallalle kosiokyselyä ja kävin myös kesäkuussa Vekkua katsomassa. Vekku ja Nelli löysivät nyt tavatessaan heti yhteisen sävelen ja astutus onnistui hienosti. Nyt vain toivotaan, että pentuja tulee..:) Kiitos älyttömästi Vekun omistajille Sallalle ja Jarkolle sekä Vilmalle..:)

PENTUEEN ISÄ:

Doniol Unwritten Story "Vekku"


Syntynyt: 8.5.2007
Isä: McTwister's Red Currant
Emä: Doniol Key To Your Heart
Lonkat: A/A
Silmät: Ok, ei perinnöllisiä silmäsairauksia
Kokeet: SPA1, MEJÄ AVO1, MH-luonnekuvaus
Näyttelyt: SERT

Vekku on 5-vuotias komea uros, joka on perusterve, ihon kanssa ei ole ollut ongelmia ja muutenkin terve. Vekulle on tehty allergiatesti, jonka mukaan sillä ei ole allergioita.


Vekku harrastaa agilityä ja MEJÄÄ. Nyt tulevana keväänä harrastuksiin saattaa tulla myös TOKO. Vekun emä on kilpallut TOKO:ssa itselleen TK1:n. Isä harrastaa agilityä.
Vekun luonne on avoin, iloinen, reipas, todella sosiaalinen, lapsien kanssa tulee hyvin toimeen, erittäin oppivainen kultapoika, jolla on hyvät käyttötaipumukset. Taipumuskokeissa tuomari kehotti kokeilemaan käyttökokeita Vekun kanssa. Mejä-kokeesta sillä on AVO1 (47p) tulos ensimmäisellä yrittämällä, jäljen Vekku ajoi todella tarkasti ja suoraan. Vekun sukutauluista löytyy myös muutama KVA (käyttövalio) ja JVA (jälkivalio), joten geeneissä on verta käyttöpuolelle..:)


 
PENTUEEN EMÄ:

Springline Babyish Girl "Nelli"

Syntynyt: 1.4.2010
Isä: Rocbee My Love
Emä: C.I.B FIN MVA RU MVA Rocbee Isabella
Lonkat: A/A
Kyynär: 0/0  
Silmät: Ok, distichiasis
DLA: wws2/wss1
Kokeet: SPA1, MEJÄ AVO0
Näyttelyt: SERT, VSP, ROP-juniori

 Nelli on perusterve walesi, jolla ei ole koskaan ollut edes korvatulehdusta. Toivottavasti ei jatkossakaan tule mitään..:) Mitään allergioita ei ole havaittu.


Nelli harrastaa näyttelyitä, MEJÄÄ, metsästystä ja TOKOA. Se on ollut syksyisin mukana metsästämässä kyyhkyjä, sorsia ja metsäkanalintuja. Metsällä on mennyt ihan mukavasti ja Nellillä on hyvä riistavietti, parantamisen varaa on aina ja uskon, että kun Nelli saa hieman ikää se toimii metsällä vielä paremmin. Mejä-kokeista on AVO0 tulos, koska Nelli teki muutaman hukan jäljellä, lähtemällä tuoreiden jälkien perään ja aika ylittyi. TOKO-kokeissa ei olla oltu, mutta TOKOa on kovasti treenattu. Agilityä ollaan kerran kokeiltu ja Nelli oli aivan onnessaan ja oppi todella nopeaa. Agilityä täytyy kokeilla kyllä jatkossakin..:)

Nelli on luonteeltaan iloinen, melko rauhallinen, hyvin miellyttämishaluinen, tottelevainen, halinalle, reipas, lapsiin ei ole juurikaan tottunut, mutta muuten sosiaalinen. Sen kanssa on mukava harrastaa ja kokeilla eri lajeja sen sosiaalisuuden, miellyttämishalun ja rauhallisuuden takia. Nellin mielestä maailman paras paikka on "iskän" kainalossa..:)



Yhdistelmä on jalostustoimikunnan hyväksymä. Yhdistelmän sukusiitosprosentti on 0,96% kuuden sukupolven mukaan. Molemmista vanhemmista on otettu verikoe Hannes Lohen tutkimukseen. Nellistä on otettu DLA-monimuotoisuuskoe.

Toivon, että yhdistelmästä tulisi hyvillä käyttö- ja harrastusominaisuuksilla höystettyjä pentuja, jotka olisivat iloisia, perusterveitä ja hyvännäköisiä rotunsa edustajia..:)


Mikäli kiinnostuit Nellin ja Vekun (mahdollisesti) tulevasta pentueesta tai sinulla on jotain kysyttävää ota yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse..:)

Mari Mantere
050-3434086
mari.mantere(at)gmail.com
(at) tilalle @





2 kommenttia:

  1. Oi, nyt tassut ristiin että pieniä pupseja olisi tulossa! :)

    VastaaPoista
  2. Toivotaan <3 Voisko sen tietää jo huomenna? Tai vaikka heti.:D

    VastaaPoista