Neswing walesit

Neswing walesit

sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Taipparikoeharkat Pomarkussa

Tänä aamuna lädettiin Maritan ja neljän walesilaisen (Mette, Toivo, Nelli ja Börje) kanssa kohti Pomarkkua. Siellä Satakunnan spanielikerho järjesti taipumuskoeharkat, jossa käytiin hieman kuokkimassa..:) Kumpikin niin Nelli ja Börje olisivat päässeet kokeen läpi kirkkaasti! :) Nellin laahausjälki meni hyvin, kovaa vauhtia Nelli meni, mutta samalla kuintenkin rauhallisesti..:) Löysi fasaanin, häntä heilui kovaa, kun Nelli haisteli löytöään ja toi sen sitten mulle..:) Haku meni myös loistavasti, Nelli irtosin hyvin, pysyi koko ajan haulikonkantamalla, kävi pari kertaa tsekkaamassa onko kaikki vielä mukana.:) Laukauksesta pysähyi, mutta jatkoi hakua vielä innokkaammin. Kävi myös nopeaa tsekkaamassa ampujan ja sitten jatkoi..:D Tuli myös ekasta käskystä luokse ja antoi ottaa kiinni. Ampuja ja  sanoi, että päivän paras haku siihne asti, valmis metsästyskoira..:) Vesityön Nelli suoritti myös hyvin. Käskin sen istumaan, heitin riistapukin veteen ja käskin hakea. No nellihän haki ja toi pukin mulle..:) Aivan loistavasti meni!
Börjellä laahausjälki meni myös hyvin vauhdikkaasti. Se tiesi heti mitä tehdä vaikka en laahaus jälkeä ole sillä ikinä kokeillut. Börje myös löysi fasaanin hienosti ja haisteli sitä innokkaasti häntä vispaten..:) Haku meni myös todella hienosti. Päästin Börjen irti ja se lähti heti tekemään vauhdikasta hakua, mutta ei mennyt liian kauas kertaakaan. Laukauksen tullessa, Börje pysähtyi jä lähti välittömästi tekemään hakua sieltä minne suuntaan laukaus meni!!! :D Vau!! Ampuja ja "järjestäjä" sanoivatkin, että tuota ovat odottaneet koko ajan ja Börje oli ainut joka sen teki..:) Päivän paras haku! Haku jatkui hetken ja sitten käskin Börjen luokseni ja se tuli ensimmäisellä kutsulla ja istui odottamaan kiinni kytkemistä!! :) Vesityökin luonnistui hyvin. Börje istumaan, riistapukki veteen, aluksi heitin vähän lähemmäs ja Börje haki niin heitin sen yli 5m. Se haki ja toi käteen pukin!! Niiin loistavasti meni molemmilla!! Oon yli tyytyväinen!! Vielä kun menisi yhtä hienosti oikeassakin kokeessa niin mahtava juttu..:) Molemmista koirista kuulemma huomaa, että ovat tottuneet kulkemaan paljon metsässä ja molemmat ovat kuulemma valmiita metsästyskoiria..:) No siitä en nyt niinkään tiedä, mut tosi hienoa..:)

Myös Maritan koirat olisivat päässeet läpi, Mette hieman hyytyi laukauksesta, mutta muuten haku hyvää, eikä paniikkiin mennyt laukauksesta.. Ja haku jatkui kuitenkin..:) Toivo oli kovin hakemaan vedestä se juoksi valtavalla vauhdilla veteen ja haki riistapukin..:) myös niillä jäljestys meni hienosti. Toivo meni kuin pikajuna..:D ja tänään Toivo kuuli ensimmäiset laukaukset eikä pelännyt yhtään! pysähtyi mutta haku jatkui.

Tosi kiva päivä ja itse sai taas vähän varmuutta kokeisiin menoa varten..:) Toivottavasti oikeassa kokeessa menisi yhtä hienosti! :) Mukava oli myös taas tutustua  uusiin ihmisiin ja nähdä uusia koira..:) Kiitos myös harkkojen järjestäjille! ja Maritalle matkaseurasta, nopeaa taittuu 150km kun on juttusteltavaa..:)

Vasemmalta Nelli, mä, Börje, yksi järjestäjistä Sirpa E., Mette, Marita ja Toivo

Marita nappas kuvan Börjen vesityöstä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti