Neswing walesit

Neswing walesit

keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Koko syksyn kuulumiset

Ompas aikaa vierähtänyt viime päivityksestä. Pitää tehdä tälläinen kerta rykäys elokuusta tähän päivään :) Kaiken näköisiä muutoksia on elämässä tullut/tulossa. Koiramäärä on pysynyt samana :D Kesä ja syksy on mennyt pitkälti omia koiria treenatessa sekä kaverin saksanseisojan kanssa. Täytyy sanoa, että saksanseisojan kouluttaminen on ollut erittäin mielenkiintoista ja saanut taas erilaisia näkökulmia koirankoulutukseen. Niin ja haulikonkin olen hommannut tänä syksynä viimeinkin :) Tämä vuosi on ehdottomasti ollut mieleenpainuvin metsästysreissujen puolesta, kun itsekin on kantanut asetta ja kohtuu paljon on metsällä tullut oltua. Myös Börje on ollut jotenkin mukava kaveri, kun ikäkin on tasoittanut pahinta konhootusta :) Skyn kanssa on edetty hitaasti, passissa se on ollut pari kertaa kiinni ja saanut lämpimän linnun noudot. Fasaanille sitä ei ole vielä päästetty, tuntuu että siihen se ei riittävän hanskassa vielä ole.

Heinäkuun loppu:

Perinteinen treenireissu Ouluun Kaisun luokse :)

Taika harjoitteli vepe-juttuja

Onneksi joku hoiti kuvat takaisin :D

Skyn maalta nouto

Poseerausta vasemmalta Taika, Sky ja Klaara

Kaisu ja koirat meressä pulikoimassa 
Elokuu:
Kyyhkymetsällä, sorsastamassa (siitä ei kylläkään oo mtn kuvia), koiranäyttelyä, mejää, nuorten koirien katselmus, kouluttamista.. Kuvaa ei nyt ole, mutta Sanni sai toisen VOI1 tuloksen mejästä :)
Skyn eka lämpöisen linnun nouto ja vieläpä kyyhkyllä

Sanni ja Sky osallistuivat Nuorten koirien katselmukseen, minkä järjestin Alahärmässä. Tuomarina Mauri Koivuporras. 

PassiBörje odottelee rauhassa 

Klaaran poseeraus treenien jälkeen

Börjelle tuli noudettavaa :)

Niin myös Skylle

Passikoirat odottelee rauhassa

Skylle pudotettu lokki, joka tuotiin varmasti rannalle

Uusi aluevaltaus, osallistuin Klaaran kanssa KAER vesityökokeeseen. Neiti oli tuolloin juuri täyttänyt 9kk ja sai hienot pisteet 4/5p. Luovutti istuen eteen, mutta kerran ennen mua korjasi otetta, mistä pisteen lasku. Hienosti neiti kuitenkin toimi "vieraan" ihmisen kanssa, vaikka aika tutuiksi kesän aikana on tultukin :)

Sanni Jurvan ryhmänäyttelyssä PN1, SERT, VSP. Tuomarina Pekka Teini. Sky oli sairaslomalla oletetun käärmeenpureman jälkeen ja jäi kehästä pois. 

Börje kyyhkymetsällä

Mitäpä tähän muuta lisäämään, siinä on kaikki <3

Börjen noutaa kyyhkymetsällä

Kyyhkymetsän saalista
Sanni tuli kyyhkymetsälle apuihin. Ilman näitä kahta olisi monta lintua kadonnut maastoon.
Syyskuu:
Taipparit Skyn ja Sannin kanssa, jäljestämistä ja perus treenailua. Mejää. Järjestettiin myös kimppatreenit mejästä Kauhavalla, saa koirat nyt talven yli miettiä verijälkeä ja palataan keväällä asiaan :)


Sky ja Sanni läpäisivät molemmat taipparin :)

Taippariporukka oli varsin walesivoittoinen :D Kokeen järjesti Lakeuden spanielit

Börje pääsi jäljestämään haavakko kaurista. Hieno kokemus ja kauris löytyi :)
 Lokakuu:
Metsästystä ja Seinäjoen KV. Ei itseasiassa tullut otettua ainuttakaan kuvaa näyttelystä. Mutta Sanni oli ERI SA NUK2 PN4 VARASERT, Sky ERI SA NUK1 PU? VARASERT. Näytin Klaaran seisojakehässä, jossa Klaara JUN EH.

Treenien päätteeksi "lavastuskuva", omia ja lainattuja :D

Sky pääsi kokeilemaan lämpimän fasaanin noutoa Börjen fasaanilla

Börjelle ammuttu fasaani

Börjelle ammuttu peltopyy

Kiiitos :)

Ensimmäinen fasaanini jonka ammuin ja oma koira nouti <3 Oli se hieno kokemus :) Koko metsästystilanne oli hienoa kokea, Börjen haku oli todella sopivalla etäisyydellä. Neljä fasaania se ajoi ylös, mutta kovan ryteikön takia en päässyt ampumaan. Sitten viimein tuli tilanne jossa fasaani lähti selkeämmässä maastossa lentoon ja toisella laukauksella nappiosuma :)
Ollaan käyty Sannin, Skyn ja Klaaran kanssa treenaamassa fasaaneilla. Ihan rauhoittumista, luopumista, istumista jne. Kaverilla Härmässä on fasaaneja ja joskus otettu yhteistreenejä. Kersoille ei kuitenkaan ole pudotettu lintuja. Hallinta ei vielä ole riittävän hyvä. Ehkä vielä joku päivä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti