Neswing walesit

Neswing walesit

keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Crufts 2014!!

Viime syksynä Aino kysyi multa, että haluaisinko lähteä maaliskuussa hänen kanssaan Cruftsiin. Ei tarvinnut kauaa miettiä! :) Tottakai! Niinpä siltä seisomalta alettiin katsella lentoja ja majoituksia ym (tai Aino pääasiassa, koska hän on ollut siellä aiemminkin ja Aino puhuu täydellistä englantia)...:) Ei mennyt montaa viikkoa, kun lennot ja majoitus olivat selvillä. Sitten vaan odottamaan maaliskuuta.. Ja sieltähän se maaliskuu pikkuhiljaa hiipi..:) Perjantaina töiden jälkeen Helsinkiin Ainon luokse, hurjien 3,5h tunnin unien jälkeen kello herätti la aamuna viiden jälkeen, eikun ylös ja lentokentälle. Vaihto Amsterdamissa ja sieltä Birminghamiin. Birminghamissa oltiin paikallista aikaa 10.30 ja klo 16.00 saisimme kirjautua majataloon.. Great.. Eikun syömään, kierreltiin Birminghamin keskustassa. Ja en edes ostanut mitään! No yhden KitKatin ja hedelmiä..


Onnellinen KitKatin omistaja
Tuumattiin sitten josko alettais lähteä junalla majataloa kohti. Meidän täytyi vain päästä Moor Streetin asemalle.. Suoraa vaan ja seuratkaa Moor Street kylttejä.. Helppo ohje, eikö? No saavuimme Bullringille (siellä vasta hyviä shoppailupaikkoja olis ollutkin).. Sieltä nuoli oikealle.. No lähdettiin oikealle ja jossain vaihees alkoi tuntua, että ei Moor street täällä oli.. No palloiltiin ostoskeskusten läpi ja loppujen lopuksi oltiin takaisin Bullringillä.. Mistä lähdettiinkin.. No uusi katsaus ja joo nuoli näyttää oikealle, mutta tuollainen pienempi tie näyttäis olevan suoraan, vähän viistosti oikealle. No siellähän asema oli..


Dorrigeen junaliput ja juna tuli parissa minuutissa. Dorrige oli pienen pieni paikka, sieltä pitäisi löytää taxi, että pääsisime majataloon. Ei taksia.. No loppujen lopuksi pienen sekoilun jälkeen pääsimme Solihulin kautta meidän majatalolle... Ovi lukossa.. Klo 15.50. Okei no odotetaan neljään. Onneksi ei satanut..Klo alkoi mennä yli neljän, Aino soitti majatalon pitäjille, olivat juuri tulossa, mutta kiinni ruuhkassa.. No sieltä he 15min päästä saapuivat.. Päästiin sisälle ja huilaamaan!!



Sunnuntai aamuna saatiin english breakfast ja majatalon pitäjät oli soittaneet meille taxin. Edellisen päivän vauhdikkaiden reissujen jälkeen sanoin, että aamulla mennään kyllä taxilla :D Niinpä lähdimme kohti Cruftsia!

Näyttelyalue on aivan älytön. En edes muista montako hallia siellä oli.. Me oltiin koko ajan yhdessä hallissa ja sekin on oli 3 kertaa isompi kuin esim. Seinäjoki Areena.. Näytteilleasettajia oli tuhansia, koiria noin 21500 ja ihmisiä vielä tuplasti :) Walesikehä alkoi 8.30 ja waleseja oli ilmoitettu 190kpl.. Pääasiassa englantilaisia koiria, mutta oli ilmoitetuissa myös ainakin Slovakialaisia, Tanskalaisia, Hollantilaisia ja Ruotsalainen (poissa). Meillä oli Ainon kanssa selkeä työjako, hän kuvasi (kuten aina :)) ja mä olin kirjuri. Kirjasin ylös sijoittujat, ketkä olivat poissa jne. Cruftsissahan yksi koira voi olla useammassa luokassa ja kehään mennessä niillä ei ole mitään järjestystä (suomessa nro järjestys), yksi ihminen saattoi seisottaa koiran ja toinen juoksuttaa.. Oli se aikamoista salapoliisityötä. Alla joka ryhmän sijoittujat

UROKSET:

Veteran Dog: 1 Shandwick Kristoffer at Sarabande

Special Puppy Dog: Ferndel Fools Gold

Special Junior Dog: Helgen Goldfinger

Yearling Dog: Furness Way From Minebea to Nyliram

Post Graduate Dog: Chanangel Nightwatchman At Kytreveglos
Limit Dog: Ferndel Comander Of Bethersden
Open Dog: Ferndel Aeron Magregor

 Field Trial Dog: 0kpl
 Special Working Gundog Dog: Umbra Amabilis

Good Citizen Dog Scheme Dog: Pennylock Rhys Over Nyliram
NARTUT:

Veteran Bitch: Gellyburn Damselfly

Special Puppy Bitch: Ferndel Folly
Special Junior Bitch: Lyndfil Zazu
Yearling Bitch: Cochnaid's Cartier Diamond
Post Graduate Bitch: Russethill Royal Jubilee

Limit Bitch: Llon Alis
Open Bitch: Shandwick Premier Rose at Sarabande
 Field Trial Bitch: 1 ilmotettu, mutta ei paikalla
Special Working Gundog Bitch: Adara

Good Citizen Dog Scheme Bitch: Norlington Nectar
Sijoittujat:
ROP & PU1: Pennylock Rhys Over Nyliram

PU2: Ferndel Aeron Magregor

VSP & PN1: Shandwick Premier Rose
PN2: Ferndel Butterkist Cwsscwn (tämä narttu oli Open Bitch 2, mutta palasi kilpailemaan varasertistä?)

ROP-pentu & PN3: Ferndel Folly
VSP-pentu: Ferndel Fools Gold

Vas: ROP, VSP ja ROP-pentu
 Kiva oli nähdä ulkomaalaisia koiria! Muistaakseni en ollut aiemmin nähnyt livenä niistä ketään, kuvissa useammankin. Eniten mulla pisti silmään arvostelussa oli se, kun todella arka koira saattoi sijoittua. Luonteella ei ollut väliä, vain ulkonäöllä. Paljon siellä oli iloisia koiria, jotka leikkivät ja pössöttivät omaa vuoroansa odotellessa..:) Etenkin veteraaneilla hännän töpö viuhui koko ajan :D Mutta sitten oli jokunen jotka näyttivät siltä, että saavat sydärin minä hetkenä hyvänsä..:/ Ja tälläinen tärisevä häntä koipien välissä lymyäjä saattoi olla 5 parhaan joukossa omassa luokassaan.. Se on ok, jos koiraa jännittää tuollainen massatapahtuma, mutta ei ole kivaa katsella koiraa joka on todella paniikissa :( Yksi nuori narttu jäi positiivisesti mieleen, kun se oli nätti mutta, ehkä oman luokkansa kehittymättömin ja pienin, mutta sillä oli kivaa koko ajan. Iskä (tai handleri) oli kiva, juokseminen oli kivaa, seisominen oli kivaa, tuomari oli kiva ja kaikki katsojat oli kivoja..:D Niin ihana ja erottui edukseen! :)

Kehä kun loppui niin lähdimme siitä pikakävelyä lentokentälle, lensimme taas Amsterdamiin, tällä kertaa lento oli vaan myöhässä ja meillä oli 30min aikaa ehtiä Amsterdamin jumalattomalta kentältä oikealle portille, matka noin 800m-1km.. Siinä välissä vielä passintarkastus, turvatarkastus, h*******n tarkka ja nuiva turvatarkasta, jonotukset niihin ja hitokseen paljon juoksemista laukkujen kanssa. Korvissa vain kaikui lentokentän kuulutukset jossa meitä kuulutettiin. Sanoinkin toiselle turvatarkastajalle, että meidän lento lähtee puolelta ja meitä kuulutetaan. Hän katsoi päälle ja sanoi ärsyttävästi "Run fast", teki mieli sanoa jotain tosi ärsyttävää takaisin, mutta jätin väliin.. Oli ihana tunne nähdä oma portti kaiken sen juoksemisen jälkeen. Naiset sanoivat. hienoa ehdittte, mutta onko teillä tietoa niistä 10 muusta jotka olivat samalla lennolla. Juu ei ole.. 5 ihmistä tuli vielä mun jälkeen koneeseen ja loput jäi sitten Amsterdamiin. Tiedän, että seuraavan päivän lennolla kävi samoin, mikähän siinä on ettei tuo kone ole ajoissa.

Mutta kiitos Ainolle hyvästä seurasta ja hauskoista kokemuksista (ja etenkin loistavasta englanninkielen taidostasi! :D)!! Kiitos paljon myös kuvista! Kaikki kuvat löytyvät hetkenpäästä osoitteesta walesit.kuvat.fi

KAIKKI KUVAT COPYRIGHT AINO VÄYRYNEN!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti