Neswing walesit

Neswing walesit

tiistai 2. lokakuuta 2012

Taas mejäilyä...:)

Tuumattiin Pirren kanssa vielä, josko tekisi mahdollisesti vipat porukkamejäilyt tälle vuotta. Saas nyt nähdä millaseksi säät muuttuu. Viidelle koiralle tehtiin jäljet. Tällä kertaa myös Jasulle..:) Tehtiin jäljet maanantai-iltana ja tänään tiistaina töitten jälkeen jäljittämään. Jäljet oli 22-24 tuntia vanhoja, koko eilis illan, yön ja tän aamun oli satanu aivan kaatamalla.. KIVA! Vieläpä tänään oli kohtuu kova tuuli.. Just kaikki hyvät olosuhteet siis mejään..:D Veren tuoksu oli varmasti levinnyt ympäri maastoa. Ja kyllä huomasi, että se tuotti hankaluuksia jokaiselle.

Jasu jäljesti ensimmäisenä, en tehnyt sille kuin 250m, sillä siitä on 3-4-vuotta kun olen sille viimeeksi jäljen tehnyt. No Jasuhan meni jäljen todella hienosti ja hyvällä vauhdillla. Lähdön ja kulmat Jasu merkkasi todella selkeästi, haisteli hetken ja sitten kusaisi ja jatkoi matkaa..:) Sorkka oli yli siisti ja Jasu nappasi sen suuhun ja kantoi hyvälle paikalle missä sitä voisi vähän maistella..:D Tehtiin vaihtokauppa nakkiin ja mä sain sorkan..:)


Nelli jäljesti toisena.. Hmm.. No se ei enää mennykkää ihan niin hyvin. Kyllä se oli joko jäljellä tai jäljen vieressä, mutta TAAS kerran linnut kiinnosti paljon enemmän (eipä siitä lintukoiraa voi toki moittia..:P). Kulmat Nelli merkkas tarkasti. Sorkka oli kyllä Nellin mielestä siisti löytö ja oli siitä hurjan iloinen..:) Vähän piti maistellakkin..



Börje oli kolmantena.. Maastossa oli paljon suopursua, muutama oja ja hieman polkuja. Aika haastavaa. Börje lähti hyvin liikenteeseen, sitten tuli pieni jännitys, mutta kun se taas saatiin selätettyä niin loppu meni mukavasti ja sorkka löytyi. Muutaman kerran se tuli jalkoihin sen näköisenä, että pitääkö jatkaa ja sehän jatkoi kun kehoitti. Myös ojat meni hyvin ja polut kans. Pienet varmistukset lähteekö veri niitä pitkin, mutta jatkoi suoraan. Kulmat merkkasi hyvin. Sorkka oli Börjenkin mielestä maailman huipuin asia ja sitä piti tutkia ja kanniskella, häntä vispasi aivan mahrottomasti..:)


Neljäntenä oli 9kk keeshond Misty. Misty on ollut todella varma jäljestäjä, mutta nyt silläkin meinasi olla ongelmia, aluksi se hieman pyöri ja haki missä jälki menee, mutta sitten lähti käyntiin "Mistymäinen" suoraviivainen ja tarkka jäljestys. Toisella kulmalla ilmeisesti iski hieman väsy ja hetken Misty tuumasi ja istui. Ohjaaja antoi hyvin aikaa nuorelle koiralle ja hetken päästä se taas lähtikin liikenteeseen ja jatkoi varmaa jäljestämistä sorkalle.

Vipana oli keeshond Solo. Solossa piisaa aina virtaa kuin pienessä kylässä..:) Alussa silläkin oli hieman hapuilua ja hakemista. Pian Solo lähtikin hyvin vauhdikkaaseen jäljestämiseen. Tänään taas huomasi kuinka koiralle pitää antaa aikaa ratkoa tilanteet eikä puskea päälle. Pirre antoi molemmille hyvin tilaa ja näin molemmat pääsivät vauhtiin. Välillä solo kulki hieman jäljen vieressä, mutta nenä kävi hullunlailla ja upeasti sorkka löytyi. Solo intoutui leikkimään kovasti sorkalla ja se oli niin hauskaa katsottavaa..:D Mikä riemu..:)

Lopuksi päästettiin junnut leikkimään keskenään ja vauhtia piisasi pitkin metsiä..:) Olosuhteisiin nähden jäljestys meni ihan hyvin. Nellille annan varmaan aikaa ja treenaillaan rauhassa, sitä ei kumminkaan tuo verijälki ihan kympillä tunnu kiinnostavan, muut hajut on mielenkiintoisempia. Koemielessä voisi treenailla Börjen ja mahdollisesti Jasun kanssa.

(kuvat Pirre Puronvarsi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti