Neswing walesit

Neswing walesit

keskiviikko 10. toukokuuta 2017

MH-luonnekuvausta ja mejää

Mejäkausi on alkanut muutamia viikkoja sitten. On taas saanut kaivaa kompassin ja verisienet talven jäljiltä. Sanni ja Marko ovat käyneet jo huhtikuun puolella yhdessä kokeessakin. Kauriin jäljet veivät neitiä ja tulokseksi tuli VOI2 38p. Hyvä tulos näin kauden alkuun, kun yhtään treeniäkään ei oltu alle tehty ja muutoin Sannin jäljestys oli ollut erinomaista :) Tästä on hyvä jatkaa! Marko piti Härmän kennelkerholle mejäkurssin viime vloppuna ja Sanni sai toimia demojäljestäjänä :D Viisi innokasta koirakkoa osallistui kurssille ja päivä meni mukavasti. Itse hääriin tovin keittiön puolella ja ammuin haulikolla laukauksensiedon.

Sanni. Kuva M. Juntti

Huhtikuussa Sanni kävi myös MH-luonnekuvauksessakin. Videoin itse koko suorituksen, en vaan niin tekniikan ihmelapsi ole vielä ollut, että olisin pätkät saanut yhteen.. Sannin meno oli rauhallista. Pelottavat jutut tultiin tsekkaamaan, kun iskä pyysi. Niistä Sanni palautui nopeaa. Uteliaisuutta ei sinä päivänä paljoa näyttänyt olevan, kun viehe sai mennä menojaan ja Sanni haisteli jotain ihan muuta :D Kaikenkaikkiaan olin tyytyväinen Sannin rauhalliseen menoon. Asioihin reagoitiin, mutta myös palauduttiin. Mitään ylitsepääsemätöntä kuvauksessa ei ollut.

Sanni. Kuva M. Juntti

Sanni, Sky ja Klaara kävivät viime viikolla silmätarkissa. Sannilla terveet silmät, lievänä löydöksenä ppm-iiris, ei vaikuta jalostuskäyttöön eikä haittaa koiraa. Skyllä molemmat silmät terveet, mutta oikeassa silmässä kaksi hentoista distichiasis ripseä, ei myöskään vaikuta jalostukseen eikä tuskin ikinä tule koiraa vaivaamaan (ell kommentti). Klaaralla myös terveet silmät, oikeassa silmässä yksi ylimääräinen distichiasis ripsi, hieman kovempi mitä Skyllä, mutta ei myöskään vaikutusta jalostukseen ja tuskin ikinä haittaa koiraa mitenkään. Pääasia, että kaikilla oli terveet silmät ja löydökset olivat erittäin lieviä, eivätkä tuskin tule vaikuttamaan koiriin.

Nelli ja Sanni. Kuva M. Juntti

Klaaran kanssa käytiin huhtikuussa Ylistarossa ryhmänäyttelyssä. Tuomarina Jari Fors. Hienosti junioriluokan tytsy pärjäsi, sillä Klaara oli PN3 ja sai varasertin. Muutoinkin Klaaran käytös oli hienoa kehässä ja kehän ulkopuolella. Käytös oli rauhallista eikä mitään turhia ääntelyjä :)

Ujosuon Klaara 17kk

Tällä viikolla tein Skylle harkkajäljen, jonka poitsu jäljesti hyvin. Katkokin meni hyvin. Ainut mikä tökki oli makausten merkkaus. Sorkka löytyi ja se kiinnosti kovasti. Börjelle tein hieman epätavallisen treenin :D Sama jälki, vein alkuun, tutkapanta päähän ja lähetys. Yhden piston Börje teki ja tuli takaisin, uusi lähetys jäljelle ja niin Börje lähti ajamaan jälkeä. Vauhtia oli 11km/h. Itse juoksin kaadon kohtaan tielle ja näin kun Börje saapui sorkalle. Perus hännän heilutus ja kääntyi katsomaan taakse ja odottamaan kehuja, mutta ei perässä ollutkaan ketään.. Tieltä aloin kehua Börjeä ja veikeä ilme, häntä alkoi vetää ropellia ja sorkka suuhun :D Börje kantoi sorkan kotipihaan ja piti sitä suuren suurena aarteena :) Ihana.

"Huh huh, sorkka löytyi ja se on MUN!" :D

Nellin pentu Aatu kävi trimmauksessa muutama viikko sitten. En tiedä mistä poitsu on karvansa perinyt, mutta sitä piisasi ja pirusti :D

Neswing Apex Of Snowdon "Aatu" 4v2kk

Pupujen kanssa kävin pääsiäisenä kyläilemässä ja sukuloimassa. Puput oli ehkä aavistuksen järkyttyneitä tästä, mutta selvisivät kuin naiset ja toipuivat kyläilyistä :D


Sanni. Kuva M. Juntti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti